Dette kan være fremtidens bildekk

Og da kan vi glemme både lufttrykk og punkteringer.

Slik kan framtidens bildekk bli seende ut.
Slik kan framtidens bildekk bli seende ut.

Det minner mest om alt et moderne kunstverk, men det er faktisk slik den japanske dekkprodusenten Bridgestone ser for seg at framtidens dekk kan bli seende ut.

Del med dine Facebook-venner

Fleksible eiker

I stedet for å være fylt av luft ,er dette dekket basert på en mengde fleksible eiker i et alt annet enn tilfeldig sammensatt mønster. Det gjør dette dekket punkteringsfritt, og ikke behøver du å sjekke lufttrykket heller. Et enklere enda enklere bilhold vil nok mange sette pris på.

Dessuten sparer man både vekt og plass da reservehjul ikke lengre blir nødvendig.

Dekket som visstnok er mer eller mindre klargjort for serieproduksjon, har også svært lav rullemotstand noe som er gunstig med tanke på drivstofforbruk. Dekket er også 100 % resirkulerbart. Så miljøgevinsten er betydelig.

Kun spørsmål om tid

Problemet enn så lenge, er at disse dekkene ikke tåler en høyere belastning enn 150 kilo, og med fire dekk blir maks vekt bare 600 kilo. Det er med andre ord ikke slike dekk du får når du skal kjøpe nye sommerdekk til våren.

Men utviklingen og framskrittene går fort og det er en allmenn oppfatning at det kun er et spørsmål om tid før vi setter slike dekk på bilene våre.

Vinterdekk: Dette er årets testvinnere

Se video her:

http://www.youtube.com/watch?v=mxIaRw4a7GI&feature=player_embedded

Les også: Må jeg kjøpe fire nye dekk?

Hva tror du – er dette dekk-framtiden? Skriv inn i kommentarfeltet under: