De første bildene: Her er nye Volvo S60

Endelig offisiell: Volvo satser sporty med splitter nye S60.

En forlenget utgave av S60 (bildet)  blir første Volvo 'Made in China'. I Kina er det særlig viktig med god plass i baksetet, og da blir vår S60 for snau.
En forlenget utgave av S60 (bildet) blir første Volvo "Made in China". I Kina er det særlig viktig med god plass i baksetet, og da blir vår S60 for snau.

Dette er bilen mange Volvo-kjøpere har ventet på! S60 er Volvos mellomklasse-sedan, og kanskje den bilen som i størst grad viderefører arvesølvet fra 240 og 740, som var ryggraden i Volvos bilfamilie i mange ti-år.

Men selv om Volvo historisk sett gjorde sin suksess på sikre, men akk så sedate biler, er nye S60 en helt annen historie.

Bratteste frontrute

Med sjefdesigner Peter Horbury tok Volvo en eksteriørmessig U-sving, der bilene gikk fra harde og kantete, til myke og elegante. 850 var den første bilen som virkelig fornyet Volvo. Da kom forhjulstrekk, ny motorteknologi, og et noe mer moderne utseende.

Lyst på brukt S60? Sjekk Brooms bruktbilguide - klikk her:

Den første S60 gikk enda lengre, med en frontrute som Volvo skrøt av hadde den bratteste (les: mer sporty) vinkelen i klassen. Og nye S60 tar dette flere skritt videre.

Mer feminin

Utseendemessig ser du en elegant hoftelinje, som "buler" over både for- og bakhjul. Dette er et klassisk designgrep. I tillegg virker detaljeringen velfundert og godt utført, med alt fra luftinntak til dørhåndtak og lykter.

Noe annet vi i Broom også legger merke til, er at Volvo tydeligjør at de vil fri til den kvinnelige delen av bilkjøperne. Dette er ingen maskulin bil, og ser man den mot konkurrenter fra blant annet BMW og Audi, er den definitivt mer feminin.

SUV-en XC60 er en stor suksess for Volvo - les testen her:

Tøff konkurranse

Dette harmonerer med flere av Volvo-verdiene. Sikkerhet, trygghet og myke former. Det er spennende at en bilprodusent velger en såpass tydelig posisjon.

Den første S60 ble aldri den utfordreren til BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse som Volvo hadde håpet på. Men nå har de hatt mange år på å få det riktig med andre generasjon. Vi gleder oss til å få teste den!

Ny Volvo? Sjekk oversikten i Brooms nybilguide - klikk her:

S60-forfra
S60-forfra