CX-5: Dette er den store kometen i bilsalget

En utfordrer har fått pangstart på året.

Mazda salget er i bratt stigning   mye takket være SUV en CX 5. Nå er planene klare for en ny modell   mindre og billigere   CX 3.
Mazda salget er i bratt stigning mye takket være SUV en CX 5. Nå er planene klare for en ny modell mindre og billigere CX 3.

Fjoråret ble et rekordår for bilsalget i Norge – og oppturen fortsetter i 2013.

Den rykende ferske registrerings-statistikken for januar viser nemlig at bilsalget øker med 7,4 prosent i forhold til samme måned i fjor. Totalt ble det registrert 11.639 personbiler i januar.

Del med Facebook-vennene dine

Dunket til

Et merke som virkelig har grunn til å juble i januar er Mazda.

Det begynner å bli mange år siden vi så en Mazda blant de mest solgte bilmodellene i Norge. Men i januar dunket de skikkelig til – og fikk kompakt-SUV-en CX-5 inn på en knallsterk andreplass. Bare slått av VW Golf.

LES OGSÅ: Kjøp nå - få bilen om ni måneder!

Meget bra bil

– CX-5 har vært en stor suksess for Mazda helt fra den ble lansert. Problemet har vært å skaffe nok biler. Det har vært lange ventelister for de mest attraktive modellene, forteller Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen og legger til:

– Salgstallene så langt har derfor vært lavere enn det reelle salget, ettersom mange hadde tegnet kontrakt og ventet på å få bil. Men nå ser vi at leveransene har begynt å komme. Dermed får vi et så høyt tall på CX-5. Og det er også fortjent, dette er nemlig en veldig bra bil, sier Vegard.

Vegard har naturligvis testet CX-5 - les mer her

4x4-suksess

CX-5 er også mest solgte firehjulstrekker i januar. En annen firehjulstrekker med suksess er Mitsubishi Outlander. Her kom det ny modell i fjor høst – og salget har startet bra. Outlander er nummer fire på registreringsstatistikken i januar.

Dermed tar den innersvingen på to nærmeste evigunge konkurrenter, Nissan Qashqai og Volkswagen Tiguan. De plasserer seg på henholdsvis sjette og sjuendeplass.

Klart i teten

På merketoppen fortsetter Volkswagen der de slapp i fjor. Markedsandel på 14,4 prosent gir et solid forsprang ned til Toyota på andreplass, helt fra starten av.

Disse to skiller seg ut som eneste merker med tosifret markedsandel i januar. Det er et godt stykke ned til Volvo på tredjeplassen, med 7,4 prosent.

LES OGSÅ: Glem alt du trodde du visste om Volvo

Audi rygger

Deretter er det imidlertid svært jevnt. Mazda er også den store kometen på merkefronten. Økning på 429,5 prosent (!) fra januar i fjor, gjør at Mazda denne måneden tar sjetteplassen.

Mitsubishi øker også kraftig (48 prosent) og er inne på topp 10 igjen. Størst tilbakegang av de mest solgte merkene i januar har Audi. De rygger tilbake 24,3 prosent havner dermed på tiendeplassen.

LES OGSÅ: Denne SUV-en er en liten prisbombe

Nybilsalg tabeller
Nybilsalg tabeller

Alle tall for Opplysningrådet for Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Suksessmodell ga rekordøkning