Chiptune bil med automat? Vær forsiktig!

Lars P vurderer å chiptune sin VW Tiguan med automatkasse. Les hva Brooms bilekspert mener.

VW Tiguan speed 02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)
VW Tiguan speed 02 (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. Han svarer på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Lars P spør: Har en Tiguan 2,0 diesel med automatkasse. Det sies at denne kassen ikke tåler å bli chiptunet? Stemmer dette? Om det ikke stemmer - hvilken tuning er best?

Benny svarer: Hei Lars. Generelt bør man være veldig forsiktig med å chippe biler med automatkasse. På litt sikt kan det økte momentet føre til at kassene slites raskt - og må overhales. Noe som er dyrt.

Vær også oppmerksom på at garantien bortfaller ved tuning. Lovlig er det jo heller ikke, hvis du ikke betaler inn avgifter, noe som er dyrt - og neppe lønner seg.

Velger du allikevel å gjøre dette, så vær litt bevisst med "gassfoten" og ha girkassa litt i tankene... Man behøver jo ikke bruke hele motoren hele tiden! Gå også for en omprogrammering - og ikke en "power-boks"! Velg noe kurant som SKN eller BSR. Uansett lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny besvarer, blir arkivert her på broom.no. Du kan velge om du vil lese alt "hulter-til-bulter" - eller om du heller vil lese svarene på et bestemt merke.

Alt finner du på Spør Benny-seksjonen. Her ligger også skjemaet du kan bruke hvis du ønsker å stille Benny spørsmål. Klikk her for å komme til Spør Benny: Velkommen og lykke til!