De må kjøre omvei på flere mil

Tunell-stenging skaper hodebry og frustrasjon i påsketrafikken. Les hvorfor:

Biler med campingvogn blir fort over 12 meter lange   og dermed får de ikke lov å kjøre gjennom Oslofjordtunnelen. Forbudet gjelder inntil arbeidene med å utbedre sikkerheten er ferdig   noe som forventes å skje i slutten av mai. (Foto: Scanpix)
Biler med campingvogn blir fort over 12 meter lange og dermed får de ikke lov å kjøre gjennom Oslofjordtunnelen. Forbudet gjelder inntil arbeidene med å utbedre sikkerheten er ferdig noe som forventes å skje i slutten av mai. (Foto: Scanpix)

I fjor sommer oppsto det brann i et vogntog i Oslofjordtunnelen, etter at det ble varmgang i bremsene. Sjåføren av vogntoget måtte på sykehus, mens tre personer ble behandlet for røykskader.

Etter brannen var tunnelen helt eller delvis stengt, i påvente av utbedringer for å bedre sikkerheten. Blant annet skal det komme på plass 26 evakueringsrom for å bedre personsikkerheten.

Del med dine Facebook-venner

En lang periode var det blant annet forbudt å for kjøretøy over 7 tonn å kjøre gjennom tunnelen.

Men for ikke så lenge siden ble forbudet opphevet, bare for å bli erstattet av et annet: Forbudet begynte i stedet å gjelder kjøretøy lengre enn 12 meter.

Dette skaper irritasjon blant hos Norsk Caravan Club, som har over 25.000 medlemmer. Det er nemlig ikke uvanlig at bil med campingvogn bak måler over 12 meter.

LES OGSÅ: Tunnelen må stenge – igjen

Endring i mai

Oslofjordtunnelen innebærer en betydelig snarvei mellom Hurum og Frogn – en strekning som nok mange har tenkt å benytte seg av blant annet i påskeferien.

Men det blir altså ikke mulig – selv om Statens vegvesen har forståelse for frustrasjonen som er kommet fra Norsk Caravan Club.

– Forbudet kommer til å bli stående til evakueringsrommene er ferdige og tunnelen åpner for alle kjøretøy. Det håper vi blir i slutten av mai, sier avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud til Østlandets Blad.

LES OGSÅ: Nå blir du tatt for snitthastighet også i tunnel

Prioriterer næringslivet

Bakgrunnen for å endre forbudet fra kjøretøy på over 7,5 tonn til å gjelde kjøretøy på over 12 meter henger sammen med arbeidsforholdene for transportbransjen.

– Vi har veid den daglige lettelsen for næringslivet opp mot dem som skal på helgetur, forklarer Bogsrud.

Og dermed er et bare å innstille seg på en betydelig omvei via Oslo - i stedet for snarveien under fjorden.

LES OGSÅ: Her er skiltet som ikke finnes