BMW X1: BMWs lille SUV blir ny

Her kan du sammenligne med utgående modell.

BMW X1 skal få en liten fornyelse. Spørsmålet er om du klarer å se hva som blir nytt   vi gir deg før/etter bilder for å gjøre det lettere ...
BMW X1 skal få en liten fornyelse. Spørsmålet er om du klarer å se hva som blir nytt vi gir deg før/etter bilder for å gjøre det lettere ...

Da BMW X1 kom i 2010, tok den markedet med storm. Plutselig ble det langt mer realistisk for folk flest å kunne bli eier av en premium-SUV.

X1 er en kompakt firehjulstrekker (eller om du vil, bare trekk på bakhjulene), som i kjent BMW-stil leverer kjøreegenskaper i toppklasse.

Del med dine Facebook-venner

Ikke lett å skille fra hverandre

BMW X1 etter facelift.
BMW X1 etter facelift.

BMW X1 før facelift.
BMW X1 før facelift.

Lurer du på å kjøpe en X1? Klikk her for å sjekke vår nybilguide

Det er altså ikke så lenge siden den ankom markedet, men BMW har likevel funnet ut at det er på tide med en fornyelse, eller facelift. Det er altså snakk noen endringer her og der, som gir et mer moderne preg, uten at det kan kalles en helt ny modellgenerasjon.

I kjent BMW-tradisjon, skal du følge godt med i timen for å se hvor endringene har kommet. Det er i stor grad så diskret forandringer at du ikke klarer å sette fingeren på det, med mindre du har bilene ved siden av hverandre.

Og for å gjøre det lettere for våre lesere, har vi gjort nettopp det: Lagt bildene av gammel og ny versjon ved siden av hverandre, så kan dere jo se om dere finner de nye trekkene.

Mer lakk, mindre plast

BMW X1 etter facelift.
BMW X1 etter facelift.

BMW X1 før facelift.
BMW X1 før facelift.

LES OGSÅ: BMW 750: Når SUV blir for Harry

Fronten har kanskje de største endringene. Nyrene i den tradisjonelle todelte BMW-grillen er titan/alu-farget og frontspoileren har fått litt mer lakk. I tillegg er det annerledes form på aludekoren under fangeren.

Det er også kommet blinklys i speilene – slik som er vanlig på alle de kommende BMW-ene.

På innsiden er det minst like vanskelig å se forskjell. Men om du kikker nøye etter så ser du at girspaken og midtkonsollen er blitt ny.

I tillegg får du mulighet til å velge en del nye dekorvarianter.

BMW X1 skal få en liten fornyelse. Spørsmålet er om du klarer
  å se hva som blir nytt - vi gir deg før/etter bilder for å gjøre det
  lettere ...
BMW X1 skal få en liten fornyelse. Spørsmålet er om du klarer å se hva som blir nytt - vi gir deg før/etter bilder for å gjøre det lettere ...

BMW X1 før facelift.
BMW X1 før facelift.

LES OGSÅ: Duger BMW X1 som familiebil?

Råtass på vei

Ofte kommer det også et par nye motorer i forbindelse med en facelift. Denne gangen skal de eksisterende motorene videreføres, men det kommer en ny inn i rekken. Det er imidlertid en skikkelig godbit. Med 306 hk og 400 nm dreiemoment, vil xDrive35i bli en aldri så liten rakett.

X1 er en SUV med lavt tyngdepunkt og gode kjøreegenskaper, så det er lov å forvente at nettopp denne bilen vil bli en av klassens aller morsomste.

Den dårlige nyheten denne gangen er at den i utgangspunktet bare skal selges i USA, på grunn av avgiftene.

Lyst å friske litt opp i kunnskapene rundt privatimport og ta en tur til statene til høsten, kanskje?

LES OGSÅ: BMW X1: BMWs nye klasseleder