Betalte 800.000 kroner for et nummerskilt

Noen er villig til å betale MYE for å ha et spesielt reg-nummer på bilen sin.

Nesten en million kroner for et nummerskilt? Da skal du like å skille deg ut!
Nesten en million kroner for et nummerskilt? Da skal du like å skille deg ut!

Personlige nummerskilt har ennå ikke kommet til Norge, men i England har dette vært mulig å få i mange år. Her går de mest attraktive - og gjerne korteste - nummerkombinasjonene ut på auksjon, til inntekt for statskassen.

Forleden var det klart for en rekordnotering da skiltet med kombinasjonen «5 O» gikk på auksjon. Det ble nemlig til slutt solgt for 87 853 pund, eller rundt 800 000 kroner.

Ukjent kjøper

Hvem som kjøpte er foreløpig ukjent, men det varer jo selvfølgelig ikke lenger enn til han eller hun begynner å kjøre rundt med dette registreringsnummeret på bilen sin.

Ryktene sier at det er snakk om en Range Rover. Les mer om den her:

I november kan det være klart for et enda høyere beløp. Da går nemlig «6 O» på auksjon.

F 1 dyrest

Det høyeste beløpet som noen gang er betalt for et nummerskilt i England er forresten på over fire millioner kroner - for «F 1».

Mange hadde ventet at det skulle havne hos noen høyt oppe i Formel 1-verdenen. Men det ble til slutt kjøpt av Project Kahn som er spesialister på å skreddersy Aston Martin, Range Rover og Mercedeser til rike kunder med spesielle ønsker.

Audi kommer snart med ny luksusbil - les mer om den her:

PS: Chelsea-eier Roman Abramovich har forresten sans for dette han også. Han kjører nemlig rundt i en bil med reg-nummeret «VIP 1» når han er i England.