Nå er tiden inne for å gjøre det virkelige båtkuppet

Stor aktivitet på annonsemarkedet i september - se hvilke som klikket best!

Denne båtannonsen ble sett av flest spekulanter   og drømmere   på Finn.no i september. Nå kan du gjøre kupp   om enn ikke i denne prisklassen... Foto: Finn.no
Denne båtannonsen ble sett av flest spekulanter og drømmere på Finn.no i september. Nå kan du gjøre kupp om enn ikke i denne prisklassen... Foto: Finn.no

Skal man gruppere stikkordene for båtlivet etter årstid, finner man at de mest ubehagelige gjerne samler seg på senhøsten:

Opptaking, ettersyn, konservering, lagringsplass... listen kan gjøres hvor lang som helst. Og i tillegg vet man at neste gang man får se båten, og har glede av den, er den blitt ett år eldre, med den effekten det har på verdien - uavhengig av hvor godt man lagrer og passer på den gjennom vinterhalvåret.

Ergo er det ikke så rart at mange bestemmer seg for å gjøre kort prosess rundt disse tider. For å slippe å tenke på lagring og konservering, lar de likegodt noen andre ta over skuta. Selv om det er en kjent sak at prisnivået følger sesongen.

Les også: En helårsbåt trenger ikke koste en formue

Det finnes tross alt andre ting å bruke pengene på denne tiden av året, også. Restskatt og julegaver er jo også stikkord som har med årstiden å gjøre.

Har du ikke solgt ennå, er det fortsatt fullt mulig. Tall fra Finn.no viser at aktiviteten på båtmarkedet var stor også i september. Her er de annonsene som flest fattet interesse for - og som synes er det såvisst ikke bare fritidsbåter som "klikker" godt:

Nr. 5: 52 fot treskøyte-objekt - 12.261 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Er man ute etter mye båt for lite penger er denne åpenbart aktuell - og det er nok også prisen på 25.000 kroner som har lokket mange til å se på hva det er som tilbys.

Fiskeskøyta har et visst reparasjonsbehov, men kan nok være interessant for den som har stramt budsjett, men er tilsvarende nevenyttig. Selgeren på Askøy ved Bergen avslører også at tiden er en knapp faktor, og at det dermed sikkert også kan være mulig å massere prisen ytterligere hvis man er klar til å slå til raskt.

Se annonsen her:

Nr. 4: 55 fot legeskyssbåt - 12.298 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Det er nesten så man hører kjenningsmelodien til "Skärgårdsdoktorn" i bakgrunnen når man ser bildene av denne trebåten med aluminiumsoverbygg, som var annonsert til 150.000 kroner.

"Samantha" ble opprinnelig bygget som legeskyssbåt for befolkningen i Finnmark i 1961, men har nå senest hatt tilhold i Halden. Annonsen er merket som solgt, dermed er Samantha nok på vei mot nye oppgaver - som sikkert kan være allsidige. For bortsett fra selve legekofferten virker den gamle yrkesbåten å være meget godt utstyrt, og klar for oppdrag.

Se annonsen her:

Nr. 3: 35 fot treskøyte fra 1964 - 14.910 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Også her er mulighetene mange, og utgangspunktet ser ut til å være godt. Og prisen på 80.000 kroner synes overkommelig for den som virkelig lengter ut på havet.

Den gamle skøyta har blitt betydelig oppgradert med både nytt dekk, ruff og mast, og det er også installert nye dieseltanker. Det, sammen med det faktum at alt gammelt er fjernet og båten er klar for ny innredning etter den nye eierens ønsker og behov, burde gjøre den interessant for de som ønsker seg en fritidsbåt med særpreg.

Se annonsen her:

Nr. 2: Fiskeskøyte med kvote - 15.326 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Ikke alle ser etter båt i fritidsøyemed. Her kan vi snakke om å "komme til dekket bord" for en med ambisjon om å bli torskefisker, og det er en tanke som tiltaler mange nok til at dette altså ble september måneds nest største båt-klikker på Finn.

Hele fartøyet er ombygget og ny maskin montert i 1986, og skal være i seileklar stand - med urørt kvote på 22 tonn torsk, ikke å forglemme. De 180.000 kronene som ble forlangt har nok fristet mang en vordende fisker, og siden annonsen nå er merket "solgt" antar vi at en ny fisker har fått snøret i bånn, og kanskje er på vei ut med nye garn allerede.

Se annonsen her:

Nr. 1: 116 fot Azimut yacht, ny - 17.239 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Klikkvinneren blant båtene på Finn sist måned er en påminnelse om at det er gratis å drømme - i hvertfall foreløpig. Skal man gjøre noe mer enn nettopp dét i forhold til denne båten er det bare å åpne de store pengeslusene, og de må stå åpne helt til 109 millioner kroner har rullet inn på selgers konto.

Det er til sammenligning mer enn halvparten av det den årlige TV-aksjonen pleier å innbringe.

Ikke er det grunn til å tro at prisnivået i denne klassen er spesielt følsomt for svingninger, heller. Men vi forstår godt de som trives med drømme seg bort med å se på bildene. For hjelper det ikke med én, man må nok opp i 20-50 vanlige førstepremier i Lotto før drømmen lar seg realisere.

Se annonsen her:

Del med Facebook-vennene dine!

Les også: Båt eller campingvogn? Her har du begge deler