Audi Urban Concept: Dette er framtids-Audien

Det meste er lite - men ikke alt.

Audi bybil konsept har flere paraleller til flyverden   både når det gjelder utseende, cockpit lignende interiør og ikke minst varianten med å trekke coupeen opp og bakover for å komme inn og ut.
Audi bybil konsept har flere paraleller til flyverden både når det gjelder utseende, cockpit lignende interiør og ikke minst varianten med å trekke coupeen opp og bakover for å komme inn og ut.

Når Audi tenker miljøvennlig framkomstmiddel til urbane områder, ser de for seg en liten elbil for to. Fører og passasjer sitter ikke rett ved siden av hverandre og heller ikke rett bak hverandre. Forvirret? Se illustrasjonen under, så skjønner du.

Interiør
Interiør

I tillegg lager de en bil som er så lett og nett som mulig - med lette materialer i selve karosseriet. Det finnes begrenset med informasjon om bilen, som avdukes under bilutstillingen i Frankfurt om bare noen uker. Men det er i alle fall tydelig at Ingolstadt-gjengen har helt nye visjoner for morgendagens elbiler.

LES OGSÅ: Denne elbilen ble årets bil i 2011

Designet gir flylignende paralleller både utenpå og inni. Måten hele coupeen trekker seg bakover i stedet for vanlige dører og den cockpitlignende førerposisjonen understreker flyassosiasjonene.

Store felger

Men selv om vektbesparelse selvsagt er sentralt, er det på illustrasjonene 21" felger. Det er både svært og tungt - og mye større enn de fleste har på sine personbiler.

Vi er skeptisk til hvordan noe slikt vil fungere i praksis - både med tanke på vekt og komfort. Mest trolig er dette bare for å gi illustrasjonene et litt tøffere preg.

I virkeligheten er det nok derfor tvilsomt at Audi går for denne løsningen.

En teaser-reklamefilm som har ligget på nettet de siste dagene, av det som er den virkelig bilen, indikerer dessuten noe annet. Der er det mindre felger og hjul som er løsningen.

(SE FILMEN I BUNNEN AV ARTIKKELEN)

LES OGSÅ: Rå elbil forhåndsbestilt av over 100 nordmenn

Digre felger

Eksteriør
Eksteriør

Grillen på bilen i teaseren er også en helt annen enn den tradisjonelle Audi-grillen som vises på illustrasjonene. I filmen er det en mye flatere og mer aerodynamisk variant. Dette er nok også mer i tråd med energibesparende design.

Så hvis dette er en og samme bil, så er det tydeligvis visse endringer fra konseptet til realiteten.

Men det har gått rykter om at Audi skal komme med flere av urbane elbiler til Franfurt. Målet skal være å få feedback på messen, på hva som bør være veien videre.

Del med dine Facebook-venner

i-serie og E

Det som er helt sikkert, er at urban concept skal drives av to elmotorer, og at den får energien sin fra et litiumbatteri.

Mens BMW som kaller sin elbil-serie for i (liten i selvsagt), og nylig slapp bilder av i3 og i8, har Audi valgt å bruke bokstaven E.

Her er det allerede vist konseptbilder av ytterpunktene E1 og E8 (som er basert på superbil-konseptet R8 e-tron). Innimellom her skal det etterhvert komme en hel del elbiler i ulike varianter.