Arne Luxary: Han skal revolusjonere kjøp og salg av bruktbil i Norge

Broom har fått det aller første intervjuet med Arne Luxary – og det er spesielt!

Dette bildet fikk vi tilsendt på e post etter å ha mail intervjuet Arne Luxary.  (Foto: Privat)
Dette bildet fikk vi tilsendt på e post etter å ha mail intervjuet Arne Luxary. (Foto: Privat)

De siste ukene har annonsene hans blitt en skikkelig snakkis blant bilinteresserte.

Arne Luxary lanserer en stor bruktbilsatsing 4. april, og han går ikke akkurat beskjedent ut. Nei, han lover å revolusjonere bruktbilsalg i Norge, og han lover at kjøperne skal få gjøre et kupp. Hver gang!

Finnes ikke i Norge

Men hvem er egentlig Arne Luxary, og hvor solid er egentlig denne satsingen hans? Det har vi i Broom-redaksjonen fått mange henvendelser og spørsmål om, og vi bestemte oss derfor for å gå til hovedkilden og intervjue mannen selv.

Det var imidlertid ikke så enkelt... Det finnes ingen person ved navn Arne Luxary i Norge. Han er i alle fall ikke registrert noen steder.

På hjemmesiden hans, arneluxary.no, er det ingen linker videre. Vi klarte heller ikke å finne noe telefonnummer, verken til Arne Luxary eller hans virksomhet.

LES OGSÅ: Slik kan du tjene penger på bruktbil

Svare skriftlig

Men til slutt fikk vi sporet opp en e-post-adresse, og etter at vi forsikret at vi ikke skulle oppgi denne videre, sa Arne Luxary seg villig til å svare på noen spørsmål, skriftlig.

Slik startet dialogen med ham:

Midt i innspurten

Hei Arne Luxary, det er fra broom.no her. Vi kan ikke bare få ringe deg, det er jo gjerne enklere å gjøre intervjuer på den måten..?

Nei, beklager. Det går ikke. Jeg kan ikke slippe ut noen av mine mobilnumre. Da blir det bare et enormt rush på telefonen og det har jeg ikke tid til nå. Jeg er midt i innspurten av forberedelsene til åpningen av Arne Luxarys Bruktbilhimmel. Det krever all min tid fram til torsdag, og da starter trinn to av markedføringen min. Men hvis du sender meg en ny e-post med noen spørsmål, skal jeg forsøke å svare kjapt. Bare ikke endre på noe av det, skriver Luxary.

Så da gjør vi det. Her kan du lese hele korrespondansen:

Selge bruktbil? Her har du noe å lære!

– Markedet bestemmer

1. Du hevder at du skal revolusjonere salg av bruktbil i Norge. Hva betyr det egentlig?

Jeg skal øke rotasjonshastigheten på bruktbiler i Norge betraktelig. Alle som ikke har kjøpt bil av Arne Luxary de siste 12 månedene kjører praktisk talt rundt i en «uselgelig innbyttebil». Når du har løftet en kunde opp i skyene med sitt nye bruktbilkjøp, finnes bare en alternativ vei: Dra kunden ned igjen så kraftig at han treffer bunnen med et brak. Når han innser elendigheten ved sitt bilvalg er jobben lett med å selge ny bruktbil.

2. Hvor mange bruktbiler skal du ha inne til enhver tid?

Det bestemmer markedet, ikke jeg! De bruktbilene som til en hver tid er på markedet anser jeg for å være «mine». De er til salgs – av hvem er irrelevant – det er uansett jeg som selger dem. Lagerkostnader, shining og annonsering står bileier for. Mine utgifter er minimale! Mitt lager er enormt!

LES OGSÅ: De trenger å kvitte seg med 245.853 pickuper

Meningen med livet ...

3. Hvordan skal du klare å holde lavere priser enn konkurrentene?

Du kan ikke mye om psykologi, forstår jeg. Jeg plukker ut de bilene som egentlig er litt «ukurante» i farge og spesifikasjon, men selger dem inn som det eneste rette og riktige valg til kundene mine. Husk: De aller fleste bruktbilkjøpere har jo ikke det spøtt greie på bil! De lytter til en utvalgt ekspert, og gjett hvem det er? De som selger «ukurante» biler vet inderlig godt at det kan by på utfordringer. Derfor er det lett å diskutere pris. Den bilen jeg har solgt minst av er sølv metallic Skoda Octavia stasjonsvogn med diesel og firehjulstrekk. Regner med du forstår hvorfor!?

4. Hvilken bakgrunn har du? Har du jobbet mange år i bilbransjen?

Min bakgrunn er den aller beste! Min plass i bilbransjen handler ikke om jobb, den handler om lidenskap og talent. Alle søker etter meningen med livet, det gjør ikke Arne Luxary – han har funnet den!

Se video: Lukeparkering blir ikke enklere med publikum

Gjøre et kupp

5. Hvorfor skal man vente til du starter opp med å kjøpe bruktbil?

Menneskets sterkeste drivkraft er penger! Dessverre vil mange si, men det er sant. Arne Luxary gir deg følelsen av å ha gjort et kupp! Kupp = mer penger i pungen!

Men nå må jeg stikke. Har solgt en BMW til en kar på Valderøy. En bil jeg trodde sto i Os, men så viste det seg at annonsen hadde skrivefeil, den står i Oslo!!!! Driiiiiiiit og dra, kyss meg i ræva - det skal kunden få betale for!!........hilsen Arne.

Vente til torsdag

Etter å ha lest dette, er det vel lov å føle seg litt forvirret? Vi forsøkte oss på en liten oppfølger og sendte noen flere spørsmål til Arne Luxary. Da fikk vi ikke noe svar – men etter en stund tikket bildet over inn på e-post, sammen med denne korte meldingen:

Tatt i hovedkvarteret mitt. Bare vent til torsdag! Arne Luxary! Kupp! Norges råeste bruktbilselger! Det blir helt enormt!

Så da er det vel bare å gjøre det, vente til torsdag... Vi kommer tilbake så snart vi vet noe mer om denne satsingen.

LES OGSÅ: Ble lurt trill rundt av bruktbilselger