Alfa Romeo 159: Vinterbilen for den kjøreglade familien

Eksotisk og sjelden familierakett på bruktbilmarkedet.

Alfa Romeo 159 er blant mange regnet som en av bilverdens stiligste familiebiler. Nå er det en sjelden variant til salgs i Norge   med V6 motor på 260 hk og firehjulstrekk.
Alfa Romeo 159 er blant mange regnet som en av bilverdens stiligste familiebiler. Nå er det en sjelden variant til salgs i Norge med V6 motor på 260 hk og firehjulstrekk.

159 er en av de mest populære modellene til Alfa Romeo de siste årene – og med sportspakken (Ti) og den største motoren, 3,2-literen på 260 hk, får denne familiebilen krefter som matcher det aggressive utseendet.

Som ny kostet den nærmere 900.000 kroner med litt fyldig utstyrsliste – 77.000 kilometer senere er prisen på en 2009-modell som ligger ute til salgs på finn.no redusert til 460.000, pluss omregistrering.

LES OGSÅ: Alfa Romeo 147: Kjøpt i sommer – nå står den bom stille

Alfa – på godt og vondt

Alfa Romeo har bidratt både til å gjøre bilmarkedet mer spennende og eksotisk, men også vært delaktige til å gi de italienske bilene et dårlig rykte når det kom til driftssikkerhet og kvalitet.

Etter hvert har det siste heldigvis bedret seg – og de nye modellene har kvalitet en kan sammenlignes med resten av bransjen.

Men helt på toppen av kvalitetsundersøkelsene finner du de vanligvis ikke likevel ...

LES OGSÅ: Alfa Romeo 156: – Ikke noen bruktbil fra helvete dette, nei!

Rått design – liten plass

Bilen vi har funnet har ikke bare mye krefter, men også firehjulsdrift. Slik sikres det at du får plantet effekten i bakken – og får utnyttet kreftene til det fulle. Det gjør dessuten at den er godt egnet til å takle norsk vinterføre.

Selv om det er en stasjonsvogn – eller Sportwagon som Alfa Romeo kaller det – er designet svært høyt prioritert. Resultatet er at bagasjerommet ikke svelger unna mer enn 445 liter (1235 liter med bakseteryggen nede).

Derfor kan den ikke konkurrere med BMW 3-serie, Audi A4 eller Mercedes C-klasse på plass og praktiske egenskaper.

LES OGSÅ: Alfa Romeo Giulia: Unik italiensk cabriolet-skjønnhet gjenfunnet

Alfa Romeo 159 annonse
Alfa Romeo 159 annonse

Klikk her for å se hele annonsen

Vidunderlig lyd

Når det gjelder sjarm og utstråling må imidlertid de tyske konkurrentene se seg grundig slått. Ikke bare er 159-en en av de vakreste bilene på markedet – med V6-er byr den dessuten på et herlig lydbilde, morsomme kjøreegenskaper og ikke minst firehjulstrekk.

Bilen som ligger til salgs har også sportspakken (Ti) – som blant annet inkluderer større felger, speilhus i matt sølv og mer påkostet og sportslig interiør.

LES OGSÅ: Alfa Romeo GT: Er dette en fin "konebil" til pappa?

Kan være tung å selge

0–100 km/t er unnagjort på 7,2 sekunder – mens toppfarten er 237 km/t. Men om du heller vil kjøre forsiktig skal det være mulig å få et snittforbruk på litt over literen – og 0,85 l/mil på langkjøring.

Selv om dette virkelig er en bil for de autofile, er det nok også noen potensielle fallgruver.

Alfa Romeo er ikke en lett bil å selge på bruktmarkedet. Særlig modeller med stor og tørst bensinmotor kan vise seg å være vanskelig å selge. Når det er sagt, finner du rette entusiasten, kan du også være heldig og få en meget god pris, ettersom 3,2-literen er så sjelden.

PS: På Broom-forumet har det tidligere vært heftig debatt rundt hva som er den flotteste/beste bilen: Volvo V60 eller Alfa Romeo 159. Hvilken liker DU best? Bruk kommentarfeltet under - eller delta i debatten på forumet.

Klikk her for å se flere bilder av Alfa Romeo 159:

Les mer om Alfa Romeo 159 her