Årets Broom-bil 2011: Nissan Leaf: Elbilen som treffer blink!

GI DIN STEMME: Årets store bilkåring er i gang på broom.no

Leaf har blitt en stor suksess for Nissan og er soleklart Norges mest solgte elbil.
Leaf har blitt en stor suksess for Nissan og er soleklart Norges mest solgte elbil.

2011 nærmer seg slutten - og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler. Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets Broom-bil 2011.

Vi har plukket ut de mest aktuelle kandiatene og presenterer dem hver dag framover. Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt - og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2011.

Dagens kandidat er Nissan Leaf.

Del med dine Facebook-venner

Flere fordeler

Mens mange forbinder elbil med småbiler som både ser rare ut og som er så små at de både er utrygge og mangler plass til både folk og bagasje, er Nissan Leaf en litt større bil. Som egentlig ikke skiller seg ut fra mengden - i positiv forstand.

Her er altså en bil som i utgangsunktet byr på de samme egenskapene som en vanlig bil - bortsett fra at denne går på strøm.

Fordelen med det er selvsagt ting som lave driftskostnader, mulighet for å kjøre i kollektivfeltet inn til byene og selvsagt at du kan suse rundt uten å ha dårlig klimasamvittighet.

Slik ser instrumentpanelet ut i elbilen som i størst grad treffer markedet for tiden, nemlig Nissan Leaf.
Slik ser instrumentpanelet ut i elbilen som i størst grad treffer markedet for tiden, nemlig Nissan Leaf.

Elbilens år

2011 har dessuten vært elbilens år - først nå har de for alvor gjort seg gjeldende på salgsstatistikken. Leaf, som i fjor ble Årets bil i verden og i Europa, hadde i oktober solgt over 15.000 eksemplarer totalt.

Så stor etterspørsel har det vært etter bilen, at det ble kapasitetsproblemer rundt leveringen. Dermed kom den litt forsinket til Norge. Men på tre dager ble det solgt 600 biler - så det er ingen tvil om at vi har fått opp øyene for den her også.

Ingen sinke

Leaf holder fint følge med trafikken - og gjør 0-100 km/t på rundt 10 sekunder, mens toppfarten er 145 km/t.

Prisen er 255.000 kroner, og da får du en hyggelig liste med "nordisk" utstyr, som oppvarmet ratt, oppvarmede seter foran og bak, oppvarmede speil og batterivarmesystem.

Rekkevidden er på rundt 160 kilometer, men varierer naturligvis med kjøremønster.

Visste du at:

- Nissan Leaf er den første elbilen som får toppscore i Euro NCAPs krasjtest

- Batteriet kan hurtiglades til full kapasitet på en time

- Elbiler er fritatt fra registreringsavgift og moms

Under kan du stemme på din favoritt: