2014 Audi TT: Folkelig sportsbil blir ny

Og nå skal TT gå litt tilbake til røttene.

Audi TT i tredje generasjon er like rundt hjørnet   og disse skissene viser helt tydelig at de nå går mer tilbake mot designet på første generasjon.
Audi TT i tredje generasjon er like rundt hjørnet og disse skissene viser helt tydelig at de nå går mer tilbake mot designet på første generasjon.

Det er få biler som har gjort et så umiddelbart sterkt inntrykk som Audi sin lille sportsbil TT. Den traff midt i blinken – og er for lengst blitt et bilikon.

Det runde og særegne designet vakte stor oppsikt – og salgssuksessen var et faktum.

Det hjalp naturligvis også at prisene var relativt gunstige. TT var basert på fjerde generasjon VW Golf, og slik ble utviklingskostnadene holdt nede.

Klar i 2014

Nå er det snart klart for tredje generasjon. Den kommer til Norge andre halvår 2014.

Audi har alt gitt oss en forsmak på interiøret – les mer om det her – nå er det skisser på eksteriøret som står for tur.

Og dette er veldig kjente linjer for alle TT-fans.

Den lekre coupeen til Christian er mer sjelden enn den kanskje ser ut som

Audi-TT-2
Audi-TT-2

Mange likhetstrekk

Det er et tett og muskuløst design – med markerte hjulbuer, slik som på originalen, en kraftig og kantet grill, store luftinntak i frontfangeren, "sinte" lykter og lav taklinje.

Det er også markante kanallister – også det helt i tråd med stamfaren. Et annet likhetstrekk er at eksosrørene er plassert mot midten av bilen.

Brukt TT: Dette er mye moro for under 100.000 kroner

Matrix

Men tilbake til lyktene. Dette er såkalt Matrix LED-lysteknologi. Det innebærer kort sagt at en rekke individuelle LED-dioder i frontlyktene slås av, dimmes eller tennes automatisk avhengig av situasjonen.

Dermed reagerer frontlysene ekstremt presist til andre biler, samtidig som veien alltid belyses optimalt.

Sammen med high tech-løsningene som alt er presentert på infotainmentsystemet, er det tydelig at nye TT skal være et lite utstillingsvindu for hva vi kan vente oss fra Audi i framtiden.

Audi-TT-instrumenter-1
Audi-TT-instrumenter-1

LED-lys – er det kult eller harry?

Fire eksosrør

Bilen skal vises første gang på bilutstillingen i Genève – og er klar for det norske markedet over sommeren. Priser og motoralternativer har vi ikke fått informasjon om.

Men det bekreftes at det kommer en TTS-versjon. Den vil, i likhet med alle de nye S-modellene fra Audi, få fire eksosrør.

HVA TROR DU OM NYE AUDI TT? BRUK KOMMENTARFELTET:

Les vår bruktbiltest av Audi TT her