Appelsinfromasj med Kvikk Lunsj
Denne desserten kan du lage to-tre dager før du skal spise - perfekt for deg som skal på tur!
Appelsinfromasj med kvikk lunsj. Til 8-10 porsjoner trenger du:
- 2 eggeplommer
- 2 egg
- 75-85 g sukker (avhengig av hvor søt du vil ha fromasjen)
- 5 plater gelatin
- 1 ½ dl friskpresset appelsinjus
- 3 ss sitronsaft
- revet skall av 1/2 appelsin og ½ sitron (kun skall med farge, dvs. ikke det hvite)
- 3 dl kremfløte
- 2-4 ss Grand Marnier (kan sløyfes)
Serveres med for eksempel appelsinsalat laget av appelsinfileter, skjærer ut appelsinfileter mellom de hvite hinnene.
Slik gjør du:
Legg gelatin i kaldt vann. Dersom du vil bruke gelatinpulver blander du pulveret med appelsin/sitronsaften.
Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
Pisk kremfløten bløt.
Vend krem og eggedosis sammen, bruk en slikkepott.
Skrubb appelsinene og sitron i kaldt vann og riv av det ytterste av skallet (bruk et fint rivjern/zestjern).
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med appelsin- og sitronsaft (varmes uten å koke). Avkjøl litt (til fingervarm) og vend inn kremen i en tynn stråle under omrøring.
Tilsett finrevet skall. Hell kremmassen i en bolle, brødform (kledd med plast hvis du skal hvelve den ut) eller hell i porsjonsglass/kopper. La stivne i kjøleskap minst 3-4 timer eller lenger. Holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.
Med Kvikk Lunsj:
En variant av appelsinfromasj kan være å knuse/finhakke Kvikk Lunsj, legg et lite lag i bunnen av porsjonsglass og helle appelsinfromasj-massen over. Avkjøl kjøleskap.
Appelsinsirup
Ha 1- 1 1/2 dl sukker/brunt sukker i en kasserolle. Tilsett 3-4 dl presset appelsinjuice og revet skall av 1 appelsin (kun det gule).
Kok opp og la småkoke uten lokk til sirupkonsistens.
Avkjøl og fordel over appelsinfromasjen ved servering. Legg noen appelsinfileter i appelsinsirupen.
Appelsinfileter: skjær ut appelsinfileter mellom de hvite hinnene.