Ingredienser

  • 500-600 g fiskefilet (torsk, sei, lange, steinbit eller den type fisk du selv liker)
  • Olje eller smør til formen
  • 1 brokkolibukett
  • 1/2 stor eller 1 liten squash
  • 1 mellomstor purre
  • 1 paprika, ev. rester av grønnsaker
  • 3 tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • persillesalt
  • pepper
  • 1 dl matfløte, ev. laktosefri eller kokosmelk
  • Ca 1 dl revet hvit ost (kan sløyfes for melkefri)

Slik gjør du

Varm stekeovnen til 200 C. Smør en ildfast form med olje eller smør. Del benfri fisk i biter og legg i formen. Skyll, rens og del grønnsakene i skiver og legg i formen, avslutt med tomater i skiver på toppen. Dryss over finhakket persille, hvitløk, salt og pepper. Hell over matfløte og dryss over ost.

Stek i varm stekeovn på midterste rille i 30-40 min. Steketid er avhengig av størrelse på fiskestykkene og grønnsakene .Server med poteter, ris eller fullkornpasta.

PS. For å beholde fargen på brokkoli forveller (legger i kokende lettsaltet vann) i 2-3 min. Avkjøl i iskaldt vann. La brokkoli renne godt av før den legges i formen.

Håper det smaker, velbekomme!

FARGERIK: Denne fiskeformen med valgfri hvit frisk og masse deilige grønnsaker vil garantert falle i smak hos store og små.
FARGERIK: Denne fiskeformen med valgfri hvit frisk og masse deilige grønnsaker vil garantert falle i smak hos store og små.