På årsmøtet skal det serveres råmarinerte reker som forrett. Denne oppskriften kan også brukes som inspirasjon til andre forretter.

Marinade til 4 personer

  • 2 ts finhakket rød chili (uten frø)
  • 1-2 ts fin revet / finhakket frisk ingefær
  • Saft av 1 lime
  • 1-2 ts soyasaus
  • 3-4 ss olivenolje

Rør sammen ingrediensene til marinaden. Smak til med surt og evt. litt salt.

Sjømaten

NB: Beregn mengden ut ifra hvor mange du lager til. I en forrett trenger man omtrent 100-150 gram med reker/fisk.

  • Reker
  • Vårløk
  • Slangeagurk
  • Reddik

Tips: reker kan bytte ut med for eksempel tynne skiver av rå vakuumpakket laksefilet.

Finsnitt vårløk. Skjær slangeagurken i strimler og skjør redikken opp i tynne skiver. Fordel dette over rå reker eller rå fisk (som er skåret i tynne strimler eller skiver). Topp retten med fersk koriander ved servering.