Ingredienser til ca 100 stk:

6 egg
570 g sukker
3 dl kremfløte
6 dl seterrømme
3 ts hornsalt/hjortetakk
4 ts kardemomme
ca 1,3 kg hvetemel

Slik gjør du:

Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk fløten. Bland stivpisket fløte og rømme i eggedosisen. Rør inn det tørre med lett hånd.

Bruker du kjøkkenmaskin, skal du røre melet så vidt inn. Hvis du rører deigen for mye, blir den seig og vanskelig å kjevle ut. Dekk bakebollen og sett deigen kaldt natten over.

Smelt ca 1 1/2 kg smult i en jerngryte. Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann (brannfarlig). Når det putrer rundt en tresleiv, er smulten passe varm. Mens smulten blir varm, kjevler du deigen ut til en leiv som er ca 1 cm tykk. Stikk ut smultringer med smultringutstikker.

Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen. Smultringene synker først, og flyter så opp igjen. Snu smultringene ved hjelp av skaftet på en tresleiv. Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir. Avkjøles og legges i plastposer eller tette bokser i fryseren.