Reinsdyrflatbiff med lokalt tilbehør

Wenche er i Røros og har lager deilig reinsdyrflatbiff med kremet tyttebær og urtesaus.

Tyttebær kan byttes ut med multer.

Velg poteter etter ønske - kokte, ovnsbakte i båter eller hjemmelaget potetmos

Reinsdyrflatbiff:

Ca 800 g reinsdyrflatbiff, ytre eller indrefilet kan også brukes
smør til steking
frisk eller tørket timian
2-3 knuste enebær
salt, pepper


Kremet sopp med tyttebær:

Ca 400 g sopp
2 sjalottløk
8-10 rosenkål
2 ss smør
2-3 dl rørosrømme
1-2 ts soppsoya / Fungi eller Soppgleder- kan sløyfes .
salt , pepper
timian
1- 2 dl rørte tyttebær, ikke for søte

Legg kjøttet til temperering før steking.

Slik gjør du:

Rens og del sopp i mindre biter. Legg sopp i tørr panne og surr til væsken fra soppen er kokt inn. Tilsett smør , rosenkål og finhakket løk og surr i 3-4 min. Tilsett rømme eller fløte, kok til en fyldig konsistens. Smak til med salt, pepper, soppsoya og ev litt timian. Blir soppstuingen stående vil den tykne, tilsett ev litt melk eller vann før servering. Smak til.

Smelt smør i en stekepanne og la smøret slutte å bruse før kjøtt og urter legges i pannen. Brun kjøttet og øs stekefett over kjøttet ved bruning.

Stek i 3-4 min på hver side for middels tykk reinsdyrfilet. Reinsdyrflatbiff brunes i pannen og etterstekes i stekeovn ved 150 grader i 10-15 min. Steketermometer viser 70/ 72 grader.

La kjøttet hvile 10 -12 min før det skjæres opp.

NB!!! Tykkelsen bestemmer steketiden!!!