Oppskriften er hentet fra kokeboken «Sild med Thorvald Stoltenberg»

4-6 kryddersildfileter eller spekesildfileter
3 dl/1 beger rømme
8 kokte poteter
2 epler
4-5 skiver syltet rødbeter
3-4 sylteagurk
1 liten løk, ca. 2 ss finhakket
2-3 ss rødbetlake
Salt, pepper
Finhakket gressløk eller persille
2-3 egg
Grovt rugbrød og smør til servering


Smak på silden, er den for salt, vann den litt ut før den brukes i salaten.

Kok potetene møre og del i terninger.

Slik gjør du:

Skjær sild, epler, kokte poteter og rødbeter i terninger og finhakk løken. Bland inn rømmen og smak til med rødbetelake, salt og pepper. La salaten «hvile» i kjøleskapet minst en time før servering. Salaten holder seg i kjøleskapet 3-4 dager. Pynt med hardkokte egg (kokt 8-9 min) og persille eller dill.