Oppskrift hentet fra «Farmor si oppskrift» av Ingrid Sandvik

1 liter kulturmelk
ca 800 g hvetemel
2 ts natron
1 ss sukker
ca 200 g hvetemel til utbaking

Slik gjør du:

Bland sammen mel, sukker og natron, og sikt litt etter litt over i en bolle mens du tilsetter kulturmelk. Rør glatt med en visp etterhvert som melet drysses i. Visp til en glatt litt fast røre.

Gjør klar takken, finn fram et fat, en bred/vid bolle til resten av melet, en stekespade, en stor spiseskje, og en «takkekost» (en myk kost til å børste mel av takken).

Varm takken til middels varme. Ta en stor spiseskje toppet med deig og legg i bollen med mel. Strø mel på hele deigklumpen og elt den lett med hendene til det meste av melet er borte og «deigklumpen» ikke er klissete, men heller ikke for fast. Legg deigen på varm takke, klem deigen forsiktig med fingrene, stek og snu den når den begynner å boble litt på toppen. Husk å koste av melet på takken underveis for å unngå at det brenner seg fast.

Server natronkakene med smør, ost, syltetøy eller sukker.

Natronkakene best ferske, men holder seg 2-4 dager. Varm dem opp i en stekepanne ved middels varme.