Rakfisk på mange måter

Rakfisk som middag.

Beregn 250-350 g hel rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person, ca 125 g filet per person.

Ved servering flåes fisken, enkelte foretrekker å filetere fisken. Del opp i skiver/biter.

Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er: mandelpoteter eller ringerikspoteter lefse/flatbrød
smør/rømme
løk/purre

Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.

Rakfiskrullader:

Som en liten forrett, snacks eller aftensrett.

Beregn 75-100 g rakfiskfilet per person. Smør potetlefse med en blanding av sennep og creme fraiche/rømme, dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver av rakefisk. Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter. Fest sammen med en cocktailpinne.

Rakfisktartar:

Finhakk rakfisk og purre. Bland inn rømme og smak til med grovmalt sort pepper. Om ønskelig, tilsett malt karve. Form til små "biffer" og legg på en bit flatbrød.

Rakfiskmousse:

Hakk opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med akevitt og rakfisk. Kjør sammen til en glatt mos. Smak til med pepper. Smør mosen på lefse og rull sammen. Legg eventuelt mousseen på en liten bit flatbrød eller grovbrød. Mousseen kan eventuelt smakes til med litt rømme.