Oppskrift av Sissel Brustad, gründer av minmat.no

150 g margarin uten melk
1 dl mørk sirup mørk
150 g sukker
1 dl risfløte
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
¼ ts malt pepper
2 ts kanel
½ ts natron
500 g semper fin mix

Slik gjør du:

Smelt margarin, sirup og sukker over svak varme. Rør til sukkeret er smeltet. Trekk kasserollen til side og avkjøl litt (ca. 15 minutter). Rør inn risfløte og krydder. Tilsett ca. 450 gram mel. Spar resten av melet til utbakingen. Rør godt sammen. La deigen stå kjølig til neste dag. Kna inn litt etter litt, resten av melet til en smidig deig. Ønsker du myke karamelliserte pepperkaker, vær sparsommelig med resten av melet. Kjevle deigen ut til en tynn leiv. Trykk ut figurer med pepperkakeformer. For ekstra sprø pepperkaker bruk potetmel når du kjevler ut. Stek kakene på midterste rille i varm stekeovn, ved 200 grader i 7-8 minutter.

Avkjøl og dekorer med melisglasur.

Ønsker du å lage pepperkakehus eller store pepperkakefigurer; kjevle deigen ut på bakepapir. Stikk eller skjær ut formene og trekk bakepapiret over på et stekebrett. Beregn litt lengre steketid.