Laksefilet og gressløksaus

Dette trenger du:

  • 500 - 600 g fersk laksefilet med skinn
  • 200 - 300 g seterømme
  • 1 bunt gressløk
  • saft av 1 sitron
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 dl tørr hvitvin eller tør sherry

Slik gjør du:

Skrap lakseskinnet for skjell, og del fisken i fire fileter. La skinnet være på. Kok inn vin og finhakket sjalottløk i en liten kasserolle. Tilsett seterrømme og saften av en sitron under omrøring. Kutt gressløk fint.

Delikat hverdagsmiddag. Foto: Wenche Andersen
Delikat hverdagsmiddag. Foto: Wenche Andersen

Varm en teflonpanne og stek laksen raskt på skinnsiden. Dette tar kun sekunder.

Fordel den varme sausen på varme tallerkener mens laksen steker.

Fordel finkuttet gressløk oppå sausen. Legg laksen på sausen med stekesiden opp.

Tips fra Eyvind:

Det er ikke viktig at laksen er med skinn. Mange liker ikke å spise stekt skinn. Jeg spiser skinn når jeg vet at det er skrapet for skjell. Det viktige her er å steke laksen kun på en side i ca. 30 sekunder og la den trekke ferdig i den varme sausen på den ustekte siden.

Oppskriften er fra kokeboken, "Truls à la Hellstrøm, mesterkokk på 1-2-3".

I kveld kl: 20.00 er det premiere på «Truls à la Hellstrøm» på TV2.