Grillpakker med torsk

Ingredienser, 4 porsjoner:

  • 400 g torskefilet
  • 450 g ferdigkuttet grønnsaksblanding (gjerne en blanding av grønnkål, stimlet kål og gulrot)
  • 4 ss smør/margarin/olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær torskefilet i passe store biter.

2. Legg grønnsakene på aluminiumsfolie sammen med torsken og ha på smør/margarin/olje. Dryss over salt, pepper og krydder.

Tips: Her kan du bruke ferdigkuttet grønnsaksblanding, eller kutte grønnsaker selv.

3. Brett aluminiumsfolien rundt maten slik at det blir en pakke, og klem godt sammen. Pass på at pakken blir tett. Tilbered pakken på bål, på grill eller i ovn til grønnsakene er møre og fisken er dampet ferdig.

På bål: Legg det på bålet i ca. 8-10 minutter.

På grill: Legg på grill i ca. 10 minutter på middels varme.

I ovn: Stek på 200 °C i ca. 15 minutter.

Foliepakker med kylling

Ingredienser, 4 porsjoner:

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 stk purre
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • 4 ss smør/margarin/olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfilet i passe store biter.

2. Skrell gulrot og skjær i biter. Skjær purre i ringer, og skyll godt i et dørslag. Skyll og rens paprika og del i biter.

3. Legg grønnsakene på aluminiumsfolie sammen med kyllingen og ha på smør/margarin/olje. Dryss over salt, pepper og krydder.

4. Brett aluminiumsfolien rundt maten slik at det blir en pakke, og klem godt sammen. Pass på at pakken blir tett. Tilbered pakken på bål, på grill eller i ovn til grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomstekt (hvor lang tid dette tar kan varier med tanke på størrelsen på kyllingbitene og varmen på bålet).

Lettvint turmat. Foto: Knut Erik Skistad
Lettvint turmat. Foto: Knut Erik Skistad

Tilberedning:

På bål: Legg det på bålet i ca. 8-10 minutter.

På grill: Legg på grill i ca. 10 minutter på middels varme.

I ovn: Stek på 200 °C i ca. 20-25 minutter.

Tips: Du kan også bruke ulike kryddersmør, forskjellige friske urter eller tørket krydder for å sette ekstra smak på pakkene. Tynne skiver av potet kan også smake godt. Lager du pakkene inne til middag, kan du gjerne servere dem sammen med kokt ris, pasta eller potet.

Foliestekt banan

Ingredienser, 2 porsjoner

  • 2 bananer
  • 50 g sjokolade

Slik gjør du:

1. Skjær et snitt på langs i bananskallet inne i «bøyen». Åpne snittet forsiktig, slik at du kommer inn til bananen uten å ødelegge skallet. Skjær sjokoladen i biter eller del den i ruter. Stikk noen sjokoladebiter gjennom åpningen i skallet og inn i bananen.

2. Klem skallet rundt bananen og sjokoladen. Pakk bananen godt inn i aluminiumsfolie og stek den over glørne på bålet til sjokoladen har smeltet.

3. Del hver banan i to. Spis bananen med teskje direkte fra skallet.

God tur!