Vegetargryte

Dette trenger du:

  • 1 aubergine
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ts frisk hakket ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 liten squash
  • 3 ss olivenolje
  • Ca 2 1/2 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts koriander
  • ½ ts spisskum
  • 1/2 ts kanel
  • 1 dl rosiner
  • salt og pepper
  • saft og skall av 1 lime
  • frisk koriander eller mynte
  • 500 g couscous
  • 5 dl vann
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss persille
  • 2 ss koriander
Smak av et varmere land. Foto: Wenche Andersen
Smak av et varmere land. Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Del aubergine i terninger og dryss med salt. La stå med saltet i 10 -15 min, det vil trekke ut bitterstoffene av auberginen. Skyll i rennende kaldt vann og la renne godt av seg. Rens og grovhakk løk og grønnsaker, finhakk hvitløk og chilipepper. Varm oljen i en sauteringspanne (panne med høye kanter).

Fres løk, hvitløk, chilipepper og krydder til løken er blank. Tilsett grønnsakene og la surre i 3-4 min. Tilsett kraft og hermetiske tomater og la det koke i 10 -15 min. Tilsett aprikoser delt i to, og la trekke videre 3-4 min

Smak med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering.

Couscous

Den kan kokes mens vegetarretten står og trekker.

Kok opp vann med olje og salt i en kasserolle. Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca 5 min. Tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine.

Anrett couscousen på et fat og legg grønnsaksstuingen over.