Eple og sellerigryte

Dette smaker godt til stekte lammekoteletter, svinekoteletter, kyllingfileter eller fisk.

Det er også en god vegetarrett servert med for eksempel bønner eller linser.

Dette trenger du:

  • 2-3 faste norske epler
  • 4 stilker selleri
  • 8-10 små løk eller 2 store løk , evt. rester av rå grønnsaker (gulrot, squash , paprika eller annet du finner i grønnsakskuffen)
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl eplemost
  • 3/4 ts tørket timian eller ca. 1 ss frisk timian
  • salt, pepper
Foto: Wenche Andersen
Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Brun kotelettene, kyllingfileter eller fisk i varm panne 2-3 min på hver side. Dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og la kotelettene eller fisken stå og trekke mens grønnsakene tilberedes. Kyllingfileter etterstekes i varm stekeovn på 120 grader i 6-8 min.

Del epler i båter, stilkselleri i biter og rens løk (store løk deles i båter).Surr løken blank i stekepanne med litt av stekefettet fra kjøttet, i 3-4 min, uten å bli brun/ brent. Tilsett epler og stilkselleri og la surre i 1-2 min. Ha i tomatpuré, eplemost og timian og la grønnsakene trekke i 5-6 min. Smak til med salt og pepper.

Legg kjøttet eller fisken over eple og grønnsakspannen og la trekke med i 5-6 min.

Server med kokte eller stekte poteter.