Prøv Wenches gulrotrullekake

Wenches gulrotkake er ikke bare saftig, den kan ligge i kjøleskapet i 10 dager uten problemer.

Gulrotkake er alltid en suksess blant store og små. Men om du er litt lei av å lage den klassiske gulrotkaken kan du teste ut Wenches spenstige gulrotrullekake. Uansett hvilken du foretrekker, her er oppskriftene på begge to.

Den klassiske gulrotkaken:

Ingredienser

12 dl finrevet gulrot (8-10 gulrøtter avhengig av størrelse)

7 dl hvetemel

2 ss bakepulver

1 1/2 ts natron

5 dl demerarasukker/brunt sukker

1 ss kanel

6 egg

1 ts salt

4 dl solsikkeolje eller rapsolje

revet skall av 1 appelsin, kun det gule (kan sløyfes)

1 ts finrevet frisk ingefær (kan sløyfes)

Krem

250 g myk kremost, naturell

250 g mykt usaltet smør

ca 500 g melis

Eventuelt frø fra 1 vaniljestang

Skrell og riv fint opp gulrøttene.

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett egg, olje, revet gulrøtter, appelsinskall og finhakket ingefær. Bland sammen til en glatt røre.

Ikke rør for lenge, for da blir kaken tung og seig.

Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Varm opp stekeovnen til 180 °C. Stek på nederste rille i 40-45 min. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.

Kremost og smør bør være romtemperert når en skal lage kremen.

Rør osten til en glatt krem sammen med melis og frø fra vanilje. Tilsett mykt smør i små klatter.

Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg, siden den inneholder mye fett.

Bre kremen over den avkjølte kaken.

Sett kaldt et par timer slik at kremen stivner. Kaken kan med fordel lages et par dager før den skal serveres.

Rullekake med gulrot og ostekrem

Ingridienser

3 egg

75 g sukker, gjerne brunt

60 g hvetemel

1 dl finrevet gulrot

1 ts bakepulver

½ ts natron

1 ts kanel

½ ts malt ingefær eller ¼ ts finrevet frisk ingefær

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 210 °C.

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre og sikt inn i eggedosisen. Tilsett finrevet gulrot og vend lett om til en glatt deig.

Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel deigen jevnt utover. Stek på midterste rille i 6-8 min.

Hvelv kaken over på et sukkerstrødd klede, eller et sukkerstrødd bakepapir. Trekk forsiktig av bakepapiret bunnen er stekt på. Avkjøl bunnen under et klede, gjerne et fuktet klede, godt vridd opp i iskaldt vann. Mens bunnen avkjøles pisk sammen fyllet.

Ostekrem til fyll

200 g myk kremost (romtemperert)

Ca 400 g melis

1 ss sitronsaft og eventuelt finrevet skall av sitron

Pisk sammen og fordel kremen over den avkjølte bunnen. Rull den sammen. Pakk kaken inn i et klede og legg kaldt til den skal serveres. Dryss med melis, eller lag ekstra fyll til pynt. Ha over i en sprøytepose og dekorer rullekaken med rosetter.