Enkel fiskeburger barna vil elske

Server den på ekte meksikansk vis, med hjemmelaget tomatsalsa og guacamole.

Sykkel VM er ikke bare for de voksne. I dag deltok 1500 skolebarn i sykkeltog. I den anledning viser Wenche hvordan en kan lage en barnevennlig fiskeburger fra bryggen i Bergen.

Ingredienser

500 g. kjøleskapskald, skinn- og benfri filet av sei eller hyse (laks eller ørret kan også brukes).

1 løk

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper, nykvernet

2 ss gressløk, finhakket

Revet skall og saft av 1 lime

Olje/smør til steking

Fremgangsmåte

Finhakk løken og surr i litt olje til løken er blank, ikke brun. Avkjøl.

Finhakk fiskefiletene, ha over det en bolle. Tilsett løken, pepper, salt, gressløk og revet skall av en lime. Bruk hendene og kna godt sammen.

Form farsen til fire burgere og stek i varm panne med olje og smør. Stek 2-3 minutter på hver side.

Server med stekte potetbåter, grovt brød eller hamburgerbrød. La barna selv forsyne seg med tomatsalsa og eventuelt guacamole.

Tomatsalsa

2-3 modne klasetomater

1 fedd hvitløk

Eventuelt 1/2 finhakket frisk rød chili

1-2 ss chilisaus

1 ss olivenolje

Salt, pepper

Finhakk tomater og hvitløk og bland med chilisaus (eller ketchup) smak til med salt og pepper, og eventuelt finhakkede urter som for eksempel basilikum eller koriander.

Guacamole

Skrap ut kjøttet av to modne avocado. Press over litt sitron eller lime for å beholde fargen og for smak. Tilsett 1 klype salt, 1 fedd finhakket hvitløk, pepper, 1-2 ss olivenolje og 2 ss sweet chilisaus.