Bergen er kjent for sin nydelig fiskesuppe. Her er Wenches variant - i et stort rundstykke. Deilig og helt oppvaskfritt!

Ingredienser

300-400 gram hvit fiskefilet uten skinn/ben

1 l fiskekraft

2 gulrøtter

1 pastinakk

1 persillerot

1/2 purre eller 1-2 vårløk

2 1/2 dl melk +3-4 ss hvetemel eller 2-3 ts maisennamel for glutenfri suppe

1-2 dl fløte eller seterrømme

salt, pepper

1/2 ss eddik eller sitronsaft

dill eller gressløk

syltet portulakk

reker, dampede blåskjell eller små fiskeboller

Fremgangsmåte

Bak store rundstykker og bruk som suppebolle. Eller del et ferskt brød i to på midten, slik at du får to halve brød. Trykk ned innmaten i brødet.

Rens og skjær grønnsakene i tynne staver/skiver og kok dem knapt møre i fiskekraften. Ta dem opp.

Kok opp kraften på nytt, tilsett meljevning av melk og hvetemel under omrøring til passe konsistens. Tilsett rømme og kok opp, og la suppen koke minst ti min. Smakt til med salt og pepper.

Skjær fisk i biter/terninger. Tilsett fiskebitene i suppen, kok opp og la trekke i 4-5 min avhengig at tykkelsen på fiskebitene. Tilsett de kokte grønnsakene og eventuelt små fiskeboller, og la alt bli gjennomvarmt.

Smak til med salt, pepper, eddik eller sitronsaft og finhakket gressløk eller dill. Legg på blåskjell og reker.