I dag lagde Årets kokk, Christian André Pettersen, stekt ishavsrøye servert med trøffeltang, soya- og ingefærsmør.

Ishavsrøye kan byttes ut med ørret eller laks .Trøffeltang kan sløyfes.

  • 700-800 g skinn og benfri ishavsrøye eller laks.
  • Ca 100g smør til steking
  • Salt og pepper
  • Frisk revet ingefær
  • 1-2 ss soyasaus

Skjær røye/laks i porsjonsbiter. Smelt smør i en panne ved middels varme. Stek fisken 2-3 min på hver side. Tilsett soyasaus og finrevet ingefær, og øs smørsausen over mens fisken stekes.

Anrett fisken med rå blomkål i tynne skiver, finsnittet vårløk og smørsausen.

Tilbehør kan være små ovnstekte poteter eller potetmos.

ISHAVSRØYE: Du kan bytte ut røyen med laks eller ørret. Foto: TV 2.
ISHAVSRØYE: Du kan bytte ut røyen med laks eller ørret. Foto: TV 2.