Glutenfri suksessterte til alle og enhver.

Bunn:

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g malte mandler eller hasselnøtter
  • ½ bakepulver

Smørkrem:

  • 4 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 75 g mykt smør (romtemperert)
    smak til med sitron

Varm stekeovn til 175ºC.

Pisk eggehvitene stive, og vend inn siktet melis litt etter litt. Pisk sammen til massen er blank. Vend inn hakkede nøtter/mandler blandet med bakepulver.

Hell deigen i en smurt/bakepapirkledt springform (26 cm).

Stek midt i varm stekeovn i ca. 30 min.

Avkjøl kaken i formen før du løsner den fra formen og setter den på et kakefat.

Smørkrem:

Bland sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne, en-to bobler vil komme til syne, deretter trekker du kasserollen vekk fra platen. For mye koking vil gjøre at kremen «skiller» seg (nesten som en eggerøre).

FULLTREFFER: Glutenfri suksessterte. Foto: TV 2.
FULLTREFFER: Glutenfri suksessterte. Foto: TV 2.

Dekk til kasserollen med plastfilm og avkjøl helt i romtemperatur.

Pisk mykt smør og en og en spiseskje inn i eggekremen, til den har en glatt, kremet konsistens.

Fordel kremen med skje over kakebunnen eller legg ringen fra springformen (vasket og rengjort) over kakebunnen på fatet og fordel kremen over.

Lag eventuelle mønster med en skje eller en gaffel i kremen.

Avkjøl i kjøleskapet.

Ved servering dryss med hakkede nøtter/mandler/pistasjnøtter, revet sjokolade, smeltet sjokolade eller pynt med friske bær.