For å lage smørbrød med varmrøkt laks, avocadokrem og agurksalat, trenger du til 4 smørbrød:

  • 4 halvgrove/fine skiver fersk brød
  • ca. 500 g varmrøkt laks

  • salat

Avocadokrem:

  • 3 stk modne avocado
  • 1 dl tykk yoghurt (kan sløyfes for melkefri alternativ)
  • ½ dl majones (kan erstattes med 1-2 ss olivenolje for eggfri)
  • 2 ss finrevet/finhakket pepperrot
  • saft fra en halv sitron
  • Salt, grovmalt pepper

Sursøt agurksalat:

  • 1 liten slangeagurk
  • 1 ts salt
  • 1 dl mild olivenolje
  • saft fra en halv sitron
  • ½ ts sukker (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Mos to avocado, yoghurt og majones til en glatt krem. Smak til med sitron, sukker og salt.

Skjær den siste avocadoen i båter og gni inn med litt sitron slik at den beholder fargen.

Høvle agurken i lange, tynne skiver. Bland sammen salt, sukker, olje og sitron. Vend dette i agurkskivene.

Smør avocadokrem på skivene og legg over sprø salat, varmrøkt laks og avocado i skiver.

Avslutt med de sursøte agurkskivene, og eventuelt syltet rødløk.

SMØRBRØD: Brødskiven blir ikke kjedelig med avokadokrem, syltet agurk og varmrøkt laks. Foto: TV 2.
SMØRBRØD: Brødskiven blir ikke kjedelig med avokadokrem, syltet agurk og varmrøkt laks. Foto: TV 2.