Lag en italiensk aften med caprese og focaccia.

Caprese:

  • 4-5 smakfulle, solmodne tomater
  • 2 stk. fersk bøffelmozzarella
  • frisk basilikum
  • olivenolje
  • balsamicoeddik eller sitron
  • flaksalt og kvernet pepper

Skjær tomatene i skiver, båter eller passende biter. Legg tomatene på et fat og legg den delte mozzarellaen oppå. Ringle over med olje og drypp balsamico over, eller saften fra sitron.

Dryss over flaksalt og kvernet pepper.

Avslutt med grovhakket eller revet basilikum.

Focaccia:

  • 5 dl lunkent vann
  • 1/2 pakke fersk gjær
  • 2+1 ss olivenlje
  • 1 ts honning (kan sløyfes)
  • ca. 1,2l hvetemel
  • 1 ts salt
  • flaksalt
  • rosmarin (kan sløyfes)
CAPRESE: Med deilige tomater, mozzarella og basilikum får du en deilig, italiensk salat. Foto: TV 2.
CAPRESE: Med deilige tomater, mozzarella og basilikum får du en deilig, italiensk salat. Foto: TV 2.

Løs opp gjæren i litt av det lunende vannet /tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Tilsett olje, salt og eventuelt honning. Elt inn hvetemel til deigen er elastisk, før den eltes i kjøkkenmaskinen i 6-8 minutter, Tilsett 1 ss olje mot slutten, slik at den "smører" seg rundt deigen.

Dekk bollen med plastfilm og sett den til heving i ca. 1 time.

Deretter elter du deigen med litt olje på hendene (ikke hvetemel) og form den rund/oval. Legg deigen på oljesmurt eller bakepapirkledd langpanne.

La brødet etterheve under kledet/plast ca. 40 min.

Når brødet har hevet ferdig ferdig, pensler du over olivenolje. Stikk små "hull" i brødet med fingertuppene og dryss over flaksalt, eventuelt rosmarin.

Stek på nederste rille i varm stekeovn, 230ºC i 20-30 minutter.

Avkjøl på rist.