For å lage Wenches tomatsuppe med pesto og brød, trenger du følgende:

Suppen er gluten- og melkefri. Pestoen er fri for melk, og du kan sløyfe parmesan

Tomatsuppe

  • ca. 1 kg godt modne tomater eller 2-3 bokser hermetiske tomater
  • 2 løk
  • 4 ss olivenolje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili (kan sløyfes)
  • ca. 8 dl kyllin- eller grønnsakskraft
  • 8-10 blader basilikum
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper

Hjemmelaget pesto:

  • 1 potte bailikum

  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 3-4 ss parmesan (nyrevet)
  • ca. 1 1/2 dl olivenolje
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • Brød og olje
TOMATSUPPE: Lag suppen med grønnsakene du har i kjøleskapet. FOTO: TV 2.
TOMATSUPPE: Lag suppen med grønnsakene du har i kjøleskapet. FOTO: TV 2.

Slik lager du tomatsuppe:

Dersom du bruker ferske tomater, flår du disse før de brukes i suppen. Det gjør du ved å skjære et lite krydd gjennom skinnet på tomatene, og lekker dem i kokende vann i ca. 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene). Deretter legger du dem i iskaldt vann, for å gjøre det lettere å trekke av skinnet. Skjær så vekk det harde stilkfestet. Eller bruk hermetiske tomater.

Grovhakk løk og surr den myk i olje. Tilsett hakkede tomater, hakket hvitløk, chili og kraft. Kok opp og la det trekke under lokk i ca. 20 min. Fjern så lokket og la suppen trekke videre i 10-15 minutter.

Tilsett basilikumblader og kjør suppen glatt med stavmikser.

Smak til med salt, pepper, litt sukker og balsamicoeddik.

Hjemmelaget pesto:

Mens suppen koker lager du pesto. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha det over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede pinjekjerner (lett stekte uten smør) og parmesan.

Kjør sammen og spe med olje. Smak til med salt og pepper.

Servering:

Stek brødterninger i olje og vend inn et par spiseskjeer pesto, før de legges i suppen.

Peso kan også røres inn i suppen rett før servering.

Tips: Pesto kan lages av en blanding av urter eller som er persillepesto.