Grillet/stekt kylling med syltet rødløk og urtedressing.

Syltet rødløk
Skjær 3-4 rødløk i tynne skiver. Legg i et glass eller en krukke. Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over den rå løken. Dekk med lokk, og la stå på kjøkkenbenken 4-6 timer før servering. Oppbevar i kjøleskapet.

Sandwich

Begynn med å lage syltet rødløk. Kan gjøres flere dager før servering.

ca. 600 g kyllingfilet, beregn ca. 150 g pr person
salt, pepper, hvitløk og olje til steking
1 sitron

Urtedressing:

2 dl lett crème fraiche, lettrømmer eller yoghurt
2-3 ss majones
1 ts sennep
saft av ½ sitron
friske urter (valgfritt)
salt, pepper

Kjør sammen til en «grønn» dressing i en hurtigmikser. Smak til salt.

Beregn 1 brødskiver pr person. Pensle med olje og gni med hvitløk og stek / grille i en grillpanne.

Temperer kyllingfiletene, lag et snitt i kyllingkjøttet og fyll evt med friske urter eller pesto. Stek i olje i en stekepanne og dryss med salt og pepper. Legg gjerne 1-2 fedd knuste fedd hvitløk og friske urter i pannen. øs stekesjyen over kyllingfiletene. Etterstek ev i varm stekeovn 125oC i 8-10 min.

Del kyllingfiletene på skiver smurt med urtedressing og fordel over syltet rødløk og urtedressing.

Velbekomme - håper det vil smake!