God morgen Norges fiskesuppe på 1-2-3.

(Laget uten fiskekraft, men har du fiskekraft tilgjengelig, bruk den i stedet for vann og eplejuice!)

Ingredienser

400-600 g skinn og befri fiskefilet, velg gjerne flere typer fisk
2 sjalottløk
2 ss smør
2 ts karri
Ca. 1 ½ l blanding av eplejuice og vann
2 gulrøtter
1/2 persillerot eller 1-2 skiver sellerirot
1/2 purre
1 liten fennikel
4 ss mykt smør
4 ss hvetemel
1-2 dl fløte eller seterrømme
2-3 ts sitronsaft
dill eller løpstikke
Salt, pepper

Fremgangsmåte

Skjær fiskefileten i mindre biter.
Rens og skjær grønnsakene i tynne staver/skiver.
Finhakk sjalottløk og surr myk i smør tilsatt karri. Tilsett grønnsakene, vann og eplejuice og kok opp.
Rør sammen mykt smør og hvetemel og pisk inn i den varme kraften, la koke i 8-10 min.
Tilsett rømme/ fløte og la koke videre i 2-3 min. Tilsett fisken og la trekke i 3-4 min før servering.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og evt litt sukker.

Om ønskelig kan du også ha oppi dampede blåskjell og rensede reker.

Damp blåskjellene i en egen kjele. Bruk kraften fra blåskjellene i suppen. De dampede blåskjellene (kun de som har åpnet seg) tilsettes i suppen rett før servering. Ønsker du reker i suppen, tilsett også disse rett før servering.

Dryss over rikelig med dill eller løpstikke før servering.