Mandag 21. august er God morgen Norge tilbake i helt nytt studio på Aker Brygge. I den anledning testet Wenche sitt nye kjøkken og lagde en nydelig potetsalat med navnet "Hav og land, hand i hand".

Se snikbildet av Wenche på det nye kjøkkenet nederst i saken.

Til fire personer trenger du:

  • Ca. 400 g ferske, norske poteter (ikke for store)
  • Salt til koking
  • Ca. 5 dl renset reker
  • 2 ferske rødløk, ikke for store
  • 1 hjertesalat

Dressing:

  • 2 eggeplommer
  • 2 ss dijonsennep
  • 4 ts vineddik, f.eks hvitvinseddik
  • ca. ½ dl olivenolje
  • 1-2 ss crème fraîche (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • Finhakket gressløk
  • ½ - 1 ts sukker
FRISK POTETSALAT: Bytt gjerne reker ut med spekemat eller sprøstekt bacon. Salaten kan også være vegetar. Foto: TV 2
FRISK POTETSALAT: Bytt gjerne reker ut med spekemat eller sprøstekt bacon. Salaten kan også være vegetar. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Skyll potetene og kok dem møre i saltet vann, ca. 15-20 min (koketid er avhengig av størrelse).

Rens rekene.

Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Avkjøl til lune poteter mens resten av tilbehøret gjøres klart.

Skyll og rist godt av vannet på salaten, deretter deler/river du salaten i mindre biter. Rens og skjær rødløk i tynne båter og legg i iskaldt vann.

Dressing:

Tilsett eggeplommer, sennep og salt i en bolle. Visp det sammen til en glatt masse. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper godt. Tilsett crème fraîche når massen er glatt. Strø over gressløk og smak til med salt, pepper og sukker.

Del de lune potetene i to eller fire. La rødløk og salat renne godt av seg før du blander dem sammen. Hell reker og dressing over rett før servering.

Tips: Bytt ut reker med spekemat eller sprøstekt bacon. Salaten kan også være vegetar.

NYTT KJØKKEN: Wenche gleder seg til å lage nye matretter i nytt studio på Aker Brygge. Foto: TV 2
NYTT KJØKKEN: Wenche gleder seg til å lage nye matretter i nytt studio på Aker Brygge. Foto: TV 2