På Dyrsku`n i Seljord har dyrskusuppe vært en tradisjonsrik og populær suppe i 30 år.

Dyrskukokken Annette Lindskog Øverbø serverer suppen til de eldre i Seljord hver fredag og på Dyrskyfredagen, som er andre helgen i september hvert år.

I dag delte hun sin oppskrift med God morgen Norge.

Til 8-10 personer trenger du:

  • 1 lettsaltet knoke
  • 1 røkt svineknoke
  • 300 g gule erter
  • 100 g byggryn
  • 4 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 kålrot
  • 1 stor purre
SUPPE: I Seljord kalles den for Dyrskusuppe - ellers i landet er den best kjent som ertesuppe. Foto: TV 2
SUPPE: I Seljord kalles den for Dyrskusuppe - ellers i landet er den best kjent som ertesuppe. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Legg erter og byggryn i rikelig med kaldt vann kvelden før.

Legg svineknokene i en stor kjele. Ha på godt med vann slik at det dekker knokene. Kok opp og la trekke i 2,5 til 3 timer. Tilsett ertene etter ca. 1 time.

Skrell og kutt grønnsakene i biter.

Ta opp kjøttet når det er mørt, og tilsett utbløtte byggryn, grønnsaker og halvparten av purren. Kok opp og la trekke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.

Fjern svoren fra knokene og plukk av kjøttet. Del opp i biter og tilsett i gryten sammen med grønnsakene. Resten av purren tilsettes 5-10 minutter før servering.

Smak til med salt og pepper.

Server med flatbrød.