Wenche har besøkt Langøya Hovedgår som ligger utenfor Langesund i Telemark.

Kokken Ken Andersen og vertskapet Vigdis Saga Kjørholt og Tom Erik Økland bydde på "planke" med lokale råvarer –deriblant:

Blini, små pannekaker av boghvete hevet med gjær, servert med røkt ørret, majones smakt til med lime, syltet eple, tiriltunge og urteolje.

Confitert rådyr med hjertesalat, syltet sjalottløk, syltet epleterninger, urte- eller limemajones og spiselige strandblomster.

Vodka og dillgravet makrell:
Til en mellomstor makrell blander du sammen:

  • 3 ss salt
  • 2 ss sukker
  • Grovmalt pepper

Fordel blandingen på kjøttsiden av makrellen og legg kjøttside mot kjøttside i en pose eller matpapir.

Legg over et lett press (ca. 500 g) og sett kaldt i ca. ett døgn.

Server på grovt knekkebrød og spiselige blomster.

Eksempler på spiselige blomster:
Strandsnelle, strandreddik, strandkål, strandkålblomst, blodstorkenebb, tiriltunge.

Smaken av Telemark på Langøya Hovedgård