Kremet blåskjell suppe

Dette trenger du:

  • 1-2 nett med norske blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss solsikkeolje
  • 2 dl hvitvin
  • Ca 2 1/2 dl fløte
  • 1/2 sitron
  • Ca 2 dl grovt revet / høvlet parmesan
  • Finhakket dill eller persille

Slik gjør du:

Rens og sjekk skjellene, kast skjell som ikke lukker seg eller er knust.

Legg skjellene i rennende iskaldt vann, la de renne godt av seg før de legges i gryte med olje .

La surre 1-2 min. før hvitløk og hvitvin tilsettes. Kok opp under lokk og la trekke 3-4 min .

Tilsett fløte og parmesan. Kok videre i 3-4 min. til parmesanen har jevnet sausen . Smak til med litt sitronsaft .

Server med brød . Brødet dyppes i den gode sausen .

Håper det vil smake .

Smaken av Kragerø. Foto: Wenche Andersen
Smaken av Kragerø. Foto: Wenche Andersen