I dag tilberedte Wenche lokal fjellmat på toppen av Krossobanen i Rjukan, med god hjelp av Georigina Kuti, som driver Gvepseborg panorama café.

Til smørstekt røye med poteter og frisk ruccolasalat trenger du:

  • 1 røye per person (avhengig av størrelsen)
  • Smør av geit eller ku
  • Salt, pepper
  • Kokte poteter
  • Ruccola
  • 2-3 rå rødbeter (bruker du kokte trenger du ikke å steke dem i panna)
  • 1 dl eplemost
  • 2 ts eddikk
  • 1-2 ts sukker

Georginas ruccolasalat med rødbetdressing:

Begynn med å lage rødbetdressingen. Skrell de rå rødbetene og del dem i små terninger. Surr dem 2-3 minutter i smør. Tilsett eplemost og la det koke i 4-5 minutter. Smak til med eddik og sukker.

Vend dressingen i ruccolasalaten rett før servering.

RØYE OG LOKAL PØLSE: Wenche elsker Telemark og den lokale maten. Foto: TV 2
RØYE OG LOKAL PØLSE: Wenche elsker Telemark og den lokale maten. Foto: TV 2

Smørstekt røye:

Dryss salt og pepper i buken på røya. Lag et par snitt over ryggen. Stek i smør i 3-4 minutter, avhengig av størrelsen på fisken. Server med kokte eller stekte poteter.

Pølse med flatbrød og sennepdressing

Pølse laget med kjøtt fra elg, lam, storfe og svin, servert med flatbrød og sennepdressing.

Del grov pølse i biter og stek i smør, eventuelt bruk grillen.

Sennepdressing til ca. 4 personer:
Rør sammen 2 dl rømme av geit eller storfe, 2 ss sennep og finhakket gressløk.

Server med flatbrød.