Wenches "guilty pleasure"

Lag desserten Wenche nøt godt da hun studerte: Banansplitt med hjemmelaget saus!

Banansplitt “My guilty pleasure”. Dette er mer enn dessert, det er et lite måltid.

Til servering trenger du:

  • 3-4 bananer (ikke overmodne, men heller ikke grønne)
  • God vaniljeis, eventuelt også sjokoladeis
  • Sjokoladekjeks, «rullader»(ser ut som sigaretter) eller mandel/ havreflarn
  • Friske jordbær
  • Eventuelt sjokoladepynt, mokka bønner eller After Eight

Wenche synes desserten smaker enda bedre med hjemmelaget saus, og forsikringer om at den er lett å lage:

Hjemmelaget sjokoladesaus:

  • 2 1/2 dl fløte ev helmelk
  • 100 g mørk sjokolade

Jordbærsaus:

  • Ca 200g frosne jordbær (kan bruke friske, men frosne gir en bedre konsistens)
  • 2-3 ss melis
  • Myk, pisket krem med vanilje
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 1-2 ts sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker

Pisk kremfløten myk (ikke stivpisket) med sukker og vaniljesukker. Oppbevar den kaldt, eventuelt i en sprøytepose, fram til servering.

Banansplitt: Skrell bananen på langs og legg halvdelen mot hverandre. Foto: TV 2 
Banansplitt: Skrell bananen på langs og legg halvdelen mot hverandre. Foto: TV 2 

Sjokoladesaus:

Kok opp fløten i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra platen og tilsett sjokoladen i biter og la sjokoladen smelte i fløten. Som regel bruker Wenche mørk kokesjokolade, men du kan også bruke Firkløver, Toblerone eller Krokanrull.

Jordbærsaus:

Sausen bør lages rett før servering og oppbevares i kjøleskapet til den skal serveres. Kjør frosne/halvtinte jordbær og melis i en foodprosessor til en glatt, fyldig saus. Smak eventuelt til med noen dråper sitron.

Servering:

  • Anrett på 3-4 posjonstallerkener eller dessertglass.
  • Skrell og del bananen opp på langs og legg halvdelene mot hverandre.
  • Fyll på med iskrem og myk, pisket fløte med vanilje
  • Fordel over sjokoladesaus og jordbærsaus.
  • Pynt med sjokoladekjeks, «rullader», mokkabønner og friske jordbær.

Om du ønsker dryss grovhakkede hasselnøtter eller valnøtter som er stekt lett i stekepanne.

Eller finn din egen variasjon på denne knallgode desserten, som nesten er som et lite måltid!