Wenches "guilty pleasure"
Lag desserten Wenche nøt godt da hun studerte: Banansplitt med hjemmelaget saus!
Banansplitt “My guilty pleasure”. Dette er mer enn dessert, det er et lite måltid.
Til servering trenger du:
- 3-4 bananer (ikke overmodne, men heller ikke grønne)
- God vaniljeis, eventuelt også sjokoladeis
- Sjokoladekjeks, «rullader»(ser ut som sigaretter) eller mandel/ havreflarn
- Friske jordbær
- Eventuelt sjokoladepynt, mokka bønner eller After Eight
Wenche synes desserten smaker enda bedre med hjemmelaget saus, og forsikringer om at den er lett å lage:
Hjemmelaget sjokoladesaus:
- 2 1/2 dl fløte ev helmelk
- 100 g mørk sjokolade
Jordbærsaus:
- Ca 200g frosne jordbær (kan bruke friske, men frosne gir en bedre konsistens)
- 2-3 ss melis
- Myk, pisket krem med vanilje
- 1 ½ dl kremfløte
- 1-2 ts sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
Pisk kremfløten myk (ikke stivpisket) med sukker og vaniljesukker. Oppbevar den kaldt, eventuelt i en sprøytepose, fram til servering.
Sjokoladesaus:
Kok opp fløten i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra platen og tilsett sjokoladen i biter og la sjokoladen smelte i fløten. Som regel bruker Wenche mørk kokesjokolade, men du kan også bruke Firkløver, Toblerone eller Krokanrull.
Jordbærsaus:
Sausen bør lages rett før servering og oppbevares i kjøleskapet til den skal serveres. Kjør frosne/halvtinte jordbær og melis i en foodprosessor til en glatt, fyldig saus. Smak eventuelt til med noen dråper sitron.
Servering:
- Anrett på 3-4 posjonstallerkener eller dessertglass.
- Skrell og del bananen opp på langs og legg halvdelene mot hverandre.
- Fyll på med iskrem og myk, pisket fløte med vanilje
- Fordel over sjokoladesaus og jordbærsaus.
- Pynt med sjokoladekjeks, «rullader», mokkabønner og friske jordbær.
Om du ønsker dryss grovhakkede hasselnøtter eller valnøtter som er stekt lett i stekepanne.
Eller finn din egen variasjon på denne knallgode desserten, som nesten er som et lite måltid!