Lun grønnsaksalat servert med havets delikatesser og hvit urtesaus

Du kan velge grønnsaker etter hva du har tilgjengelig, nye ferske poteter kan også brukes.

Fisk, Wenche har brukt torsk, laks og reker. Bruk gjerne flere typer hvit fisk.

Dette trenger:

  • Beregn ca. 125 g fiskefilet pr person.
  • Grønnsaker:
  • 1 lite blomkålhode
  • 1 liten bukett brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • 8-10 sukkererter
  • 1 bunt reddiker, skal ikke kokes
  • Hvit urtesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel (glutenfri, se tips)
  • Ca. 4 dl melk
  • Salt, pepper
  • gressløk, dill, kruspersille, løpstikke (velg de urtene du liker)

Glutenfri urtesaus:

Rør ut maisenamel i kald melk. Kok opp under omrøring. Smak til med salt, pepper, revet muskattnøtt og hakkede urter slik det er beskrevet under hvit urtesaus.

Slik gjør du:

Begynn med å lage sausen. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk mens du visper godt til en jevn saus. La sausen trekke i 8 til 10 min. Smak til med salt og pepper og tilsett finhakkede urter.

Rens og del grønnsakene i biter og kok knapt møre i lettsaltet vann. Begynn med å koke gulrøtter og ev. poteter, de har lengst koketid. Legg i buketter av blomkål og brokkoli, de trenger 5-6 min koketid (avhengig av størrelse). Til slutt legg i sukkererter, de får trekke med det siste minuttet.

Delikat sommersalat. Foto: Wenche Andersen
Delikat sommersalat. Foto: Wenche Andersen

Fisken kan bakes med litt olje, salt og pepper i en ildfast fat i stekeovnen, 150 grader i 6-8 min, (avhengig av størrelse). Eller fisken kan trekkes i lettsaltet vann i 4-5 min.

Ta opp grønnsakene la de renne godt av seg, gjør det samme med fisken

Anrett grønnsaker og fisk på porsjonstallerken eller på serveringsfat, fordel over sausen og legg over reddiker i skiver eller båter.