Heimly mener den russiske Bortsj / rødbetsuppe passer best til God morgen Norge.

Russisk rødbetsuppe, Borsjtsj.

Dette trenger du:

  • 4-5 mellomstore rødbeter
  • 1 potet
  • 1-2 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • smør eller olje til steking
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts karve eller tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • Ca. 1 l kyllingkraft
  • salt, pepper
  • Smak evt med 1 ts eddik eller 2 ts sitronsaft og 1-2 ts sukker

Slik gjør du:

Rens og skjær opp rødbeter, potet, gulrøtter, løk og hvitløk i biter (små biter gir kort koketid, større biter trenger lengre koketid)

Herlig  rødbetsuppe. Foto: Wenche Andersen.
Herlig  rødbetsuppe. Foto: Wenche Andersen.

Surr rødbeter og grønnsaker i smør eller olje i 2-3 min. Tilsett tomatpure det siste minuttet. Tilsett krydder og kraft og kok opp.

La koke til grønnsakene er møre, ca. 30-40 min. Bruk en stavmikser og kjøre suppen glatt. Smak til med salt, pepper og ev. eddik/ sitronsaft og sukker.

Server med en rømmeklatt og rugbrød.