Pizzasnurrer

Ca. 32 stykker

Tips:

Til de med melkeallergi, sløyf osten i fyllet.

Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften og bruk glutenfritt mel f.eks. pizza mel eller foccacia blanding fra Bakefritt.

Tomatsaus med skinkefyll kan erstattes med pesto.

Deig:

  • 50 g gjær
  • 6 dl” fingervarmt” vann
  • ½ dl olje, gjerne olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ss honning (kan sløyfes)
  • ca. 1 ½ l grovbakstmel eller ca. ¾ l hvetemel og ca. ¾ l sammalt hvete

Tomatsaus:

Du kan lage den selv eller du kan bruke fra glass.

  • 1 løk
  • 2 ss olje
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 paprika
  • 1 boks knuste /hakkede hermetiske tomater
  • 1-2 ts sukker
  • 2 t s tørket oregano/ pizzakrydder/ basilikum
  • 2-3 dl revet hvit ost
  • salt, pepper
  • Ev. pinjekjerner og/eller strimlet kokt skinke
Deilige pizzasnurrer. 
Deilige pizzasnurrer.  Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (tørrgjær blandes i melet). Tilsett salt, sukker og olje. Elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca. 30 min.

Lag tomatsaus mens deigen heves.

Stek kvernet kjøtt og finhakket løk i olje i en varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la den steke med et par min. Tilsett finhakket paprika i terninger sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 20-30 min uten lokk. Smak ev. til med mer krydder, salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet «bakebord» og del den i to.

” Klapp” eller kjevle ut hver del til et rektangel ca. 30x40 cm.

Smør over tomatsausen, dryss over revet ost og ev skinke/pinjekjerner. Brett deigen dobbelt slik at det blir et rektangel på ca. 15x20 cm. Skjær opp i strimler ca. 2 cm brede, tvinn hver strimmel og slå en knute, sett på bakepapirkledt stekebrett med «endene» ned. Dekk til og la etterheve i 40-45 min.

Stek i varm stekeovn 225 C på midterste rille i 10- 15 min.

Avkjøl på rist.