Søta bror, gratulerer med dagen!
I dag er det Svenske flaggans dag. Wenche hedrer svenskene med å lage en av deres nasjonalretter, smørgåstårta.
Smörgåstårta
Smörgåstårta består av tre lag brød med fyll og mye godt mellom lagene og rikelig med dekor på toppen.
Til 8 personer
Dette trenger du:
- 6 skiver loff skåret på langs uten skorpe
Fyll:
- 2 ss majones
- 4 ss pisket fløte
- 8 ss pisket crème fraiche
- 3 ss kaviar
- sitronsaft
- 5 kokte egg
- ca 500 g rensede reker
- rikelig med fersk finhakket dill
- salt, pepper
Slik gjør du:
Pisk krem myk (ikke til krem), tilsett majones og crème fraiche. Pisk lett til en glatt til luftig krem. Smak til med kaviar og sitronsaft.
Hakk 1 kokt egg, ca 100 g reker og bland inn i røren. Smak til med salt og pepper.
Legg 2 loffskiver skåret på langs på et serveringsfat. Bre et tynt lag av fyllet over. Dryss over reker og legg over egg i skiver. Legg over brød og bre på fyll, reker og egg. Legg på siste lag med brød.
Smør fyllet rundt hele kaken. Dekorer kaken etter eget ønske, se tips til garnityr under.
Garnityr:
- Salat
- Kokte egg
- Røkelaks i skiver reker
- Dill
- Sort kaviar
- Sitron