Smörgåstårta

Smörgåstårta består av tre lag brød med fyll og mye godt mellom lagene og rikelig med dekor på toppen.

Til 8 personer

Dette trenger du:

  • 6 skiver loff skåret på langs uten skorpe

Fyll:

  • 2 ss majones
  • 4 ss pisket fløte
  • 8 ss pisket crème fraiche
  • 3 ss kaviar
  • sitronsaft
  • 5 kokte egg
  • ca 500 g rensede reker
  • rikelig med fersk finhakket dill
  • salt, pepper

Slik gjør du:

Pisk krem myk (ikke til krem), tilsett majones og crème fraiche. Pisk lett til en glatt til luftig krem. Smak til med kaviar og sitronsaft.

Svenskene er kjent for skalldyr. Dette er en nasjonalrett med bla. reker. Foto: Wenche Andersen
Svenskene er kjent for skalldyr. Dette er en nasjonalrett med bla. reker. Foto: Wenche Andersen

Hakk 1 kokt egg, ca 100 g reker og bland inn i røren. Smak til med salt og pepper.

Legg 2 loffskiver skåret på langs på et serveringsfat. Bre et tynt lag av fyllet over. Dryss over reker og legg over egg i skiver. Legg over brød og bre på fyll, reker og egg. Legg på siste lag med brød.

Smør fyllet rundt hele kaken. Dekorer kaken etter eget ønske, se tips til garnityr under.

Garnityr:

  • Salat
  • Kokte egg
  • Røkelaks i skiver reker
  • Dill
  • Sort kaviar
  • Sitron