Barbequemarinert svinefilet, ananas og karri og chilimajones servert i hamburgerbrød.

Dette trenger du:

  • Ca. 700 g svinefilet
  • barbequemarinade til pensling
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • Olje/ smør til steking
  • Ca 2 ½ dl majones smakt til med karri og chili
  • godt moden ananas, bergegn 1 skive pr person (ev. hermetisk)
  • hamburgerbrød

Slik gjør du:

Temperer kjøttet ca. 1 time før tilberedning. Pensle kjøttet med barbeque marinade. Stek i middels varm grillpanne eller på grillen i 8-10 min, til knapt gjennomstekt, 68-70 C i kjernen.

La kjøttet hvile 8-10 min før det skjæres opp i tynne skiver.

Skjær løken i tynne ringer og stek i pannen etter kjøttet er tatt opp, tilsett finhakket hvitløk og la surre til løken er myk og blank.

Barbeque marinert svinefilet i hamburgerbrød. Foto: Knut Erik Skistad 
Barbeque marinert svinefilet i hamburgerbrød. Foto: Knut Erik Skistad 

Smak til majones med karri og chili.

Rens og del ananas i ringer.

Varm hamburgerbrødene, smør karri og chilimajones på hver del, legg over stekt løk, tynne skiver av kjøtt, ananas og klem lett sammen.