Lettvint rabarbrakake

Dette trenger du:

  • Springform 26 cm
  • 180 g mykt smør
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 4 romtempererte egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 stilker rabarbra
  • 2-3 ss sukker til toppen

Slik gjør du:

Skyll og kutt rabarbra i biter .

Rør mykt smør og sukker lyst og luftig.

Tilsett ett og ett egg. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Bland sammen til en glatt deig.

Hell deigen i en smurt springform. Legg biter av rabarbra over og dryss over sukker.

Stek på nederste rille ved 180 grader i 35-45 min. Sett på varmluft de siste 20 min. Bruk en bakepinne for å sjekke at kaken er stekt. Sitter det deig på pinnen, stek videre.

Oppskrift er fra boken "Alle kan bake "av konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen,

Rabarbrakake til sommerkaffen. Foto: Wenche Andersen.
Rabarbrakake til sommerkaffen. Foto: Wenche Andersen.