Til 8- 10 personer

Utgangspunktet er rå fisk som marineres i lime og sitronsaft

Bruk gjerne vakumpakket laks. Laks kan byttes ut med rensede reker.

Retten kan lages 1-2 timer før servering, oppbevar den kaldt.

Ønsker du å forberede dagen i forveien. Skjær opp alle ingrediensene, oppbevar hver for seg og anrett før servering.

Dette trenger du:

  • Ca. 800 g laksefilet uten skinn og ben
  • 2-3 modne avocado
  • 2 små mango, eller 1 stor
  • 3-4 vårløk
  • 1-2 paprika, rød, gul eller oransje
  • 1 stor rød chili, små er ofte sterkere i smak
  • 1 ss frisk ingefær
  • 3-4 ss god olivenolje
  • saft av 2 lime + ½ stor sitron
  • salt, grovmalt pepper
  • rikelig med frisk koriander
En smak av sommer. Foto: Wenche Andersen
En smak av sommer. Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Rens og del laksen i terninger ca. 1x1 cm. Del frukt og grønnsaker i små terninger og press over litt av lime og sitronsaft. (Sitron hindrer avocado å bli mørk på farge)

Smak til olivenolje med saft av sitron og lime, salt og pepper. Tilsett frisk koriander og vend lett om. Anrett i porsjonsglass, spises med en liten kakegaffel.

Ønsker du å anrette på et stort fat eller på porsjonstallerkener. Del laksen i tynne skiver og legg flatt på tallerkener. Fordel over frukt og grønnsaker i terninger og frisk koriander. Bland sammen saft av lime, sitron, olje og salt og pepper og «drypp» over La stå og trekke ca. 5 min.

Tilsett hakket frisk koriander i salaten og anrett salaten over laksen.